6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияВ намален състав Спартак не даде нито веднъж водачеството на Академик

В намален състав Спартак не даде нито веднъж водачеството на Академик

5 поред за плевенчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак регистрира пета поредна победа в НБЛ. Отборът на Любо Минчев се наложи над Академик Пловдив с 85:66 при визитата си в зала „Сила“, в мач от 12 кръг. Плевенчани вече са с баланс от 8-4 и се трети в класирането, докато селекцията на Йордан Янков е с 3 успеха и 9 поражения на последното 12-то място.

И ОЩЕ: Извън групата на „синьо-белите“ за срещата днес бяха Станимир Маринов, Андрю Гордън и Джон`Ил Фъджет.

НАЙ-ДОБРИ: Брайънт Томас се отчете с 22 точки и 9 борби за Спартак. Николай Стоянов добави 19, 9 борби и 5 асистенции. Родни Първис бе много полезен и оформи първия си дабъл-дабъл този сезон – 16 точки и 10 асистенции.

Джъстин Маккол бе най-резултатен за Академик с 15 точки и 8 борби. Джерълд Лидей вкара 14. Томислав Минков остана с 13 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Гостите бяха по-съсредоточени в началото и излязоха напред с 18:7 чрез Родни Първис, Николай Стоянов, Брайънт Томас и Цветомир Чернокожев. Академик отговори чрез Джъстил Маккол, Томислав Минков и Кръстомир Михов, за да постави на таблото 17:23 в края на първата част. През втория период Кръстомир Михов намали изоставането на пловдивчани до 3 точки, но Спартак не се огъна и чрез Николай Стоянов и Брайънт Томас направи аванса си 11 точки. Академик отново намери сили и чрез Джъстин Маккол, Джерълд Лидел и Мартин Маринов стигна до 36:40. Тройка на Родни Първис в последната атака за първото полувреме постави на таблото 43:36 в полза на тима на Любо Минчев.

След паузата Академик стоеше близо до съперника с помощта на Мартин Маринов, Ренел Къмингс и Джерълд Лидел, но отборът от Плевен държеше инициативата чрез Родни Първис, Николай Стоянов и Ивко Ивков, за да фиксира 63:54 след 30 минути игра. В последната четвърт плевенчани държаха нещата под контрол, а финалната сирена прозвуча при 85:66 в тяхна полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 декември от 19.00 ч. Спартак ще има ново гостуване – на Миньор 2015 в залата на ЦСКА. Ден по-рано (б.а. – от 19.00 ч.) Академик Пловдив ще играе срещу ЦСКА в София.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани