18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБалкан отново на верния път в НБЛ (видео)

Балкан отново на верния път в НБЛ (видео)

Ботевградчани се наложиха над Ямбол у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се върна на верния път в НБЛ, след като надигра Ямбол с 98:76 у дома в първия мач от 18 кръг. Ботевградчани вече са с баланс от 12-4 и остават втори в класирането на родния елит, докато отборът на Александър Алексиев има 5 успеха и 11 поражения и е на девета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Мануел Суарес завърши с 21 точки за Балкан, които допълни с 13 борби за дабъл-дабъл. По 16 добавиха Никос Дипларос (5 борби) и Николай Грозев (7 борби). Димитър Димитров финишира с 13 точки и 5 борби.

Доминик Кристиано бе най-добър за Ямбол с 15 точки и 9 борби. Декуан Морис се отчете с 12, но не завърши срещата след два неспортменски фаула. Уил Таварес остана с 11 точки.

И ОЩЕ: Александър Матушев се завърна в редиците на ямболии. Крилото игра 27 минути, като остави срещу името си 9 точки, 3 борби и 1 открадната топка.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава си размениха по няколко силни момента в първата част преди Никос Дипларос и Димитър Димитров да изведат Балкан напред с 27:19. През втория период Мануел Суарес, Николай Грозев и Константин Тошков донесоха двуцифрен аванс на домакините за 55:42. След паузата въпреки усилията на Доминик Кристиано и Уил Таварес, ботевградчани не намалиха оборотите и стигнаха до +27 точки в своя полза. До финалната сирена „зелените“ не изпуснаха инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 февруари Балкан ще гостува на Черно море Тича, докато Ямбол ще приеме Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани