5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияВтора победа за Шумен в НБЛ

Втора победа за Шумен в НБЛ

Отборът на Янко Янков отказа Черно море Тича у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Шумен записа втора победа в НБЛ. Пред своята публика отборът на Янко Янков надигра Черно море Тича с 91:71 в мач от 18 кръг в родния елит. Новакът в шампионата има в актива си и 15 загуби, което го поставя на осмо място в класирането, докато варненци са последни с баланс 1-15.

НАЙ-ДОБРИ: Деян Биелич бе много полезен за Шумен и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 18 борби. Виктор Серафимов добави 18. Маркъс Майърс се отчете с 15 точки и 7 асистенции. Георги Кендеров вкара 13. Константин Паисиев се включи от пейката с 12 точки и 6 борби.

Цветомир Куртев бе най-добър за Черно море Тича със 17 точки и 5 борби. Мартин Коцев финишира с 15, 7 борби и 5 асистенции. С по 11 точки останаха Лъчезар Тошков и Веселин Георгиев.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След няколко смени на водачеството Маркъс Майърс, Деян Биелич и Виктор Серафимов изведоха Шумен напред с 19:14. Михаил Молдов и Цветомир Куртев намалиха пасива на варненци до 19:21. Кош на Александър Милов фиксира 23:19 след 10 минути игра. През втората част „моряците“ направиха серия от 7-0, за да обърнат до 26:23. Александър Милов и Константин Паисиев изравниха за 31:31. Надлъгването продължи преди Мартин Коцев да отбележи зад дъгата за 37:34 за Черно море Тича. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Веселин Георгиев и Мартин Коцев държаха варненци напред, но домакините постепенно взеха нещата в свои ръце. Чрез Георги Кендеров, Виктор Серафимов, Деян Биелич и Маркъс Майърс Шумен си върна водачеството за 62:54. През последната четвърт гостите не се отказаха и се доближиха на 5 точки чрез Цветомир Куртев и Михаил Молдов, но Шумен отвърна чрез Маркъс Майърс, Виктор Серафимов, Деян Биелич, Константин Паисиев и Александър Милов, за да се изстреля напред с 25 точки, което се оказа достатъчно за крайното 91:71.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 февруари Шумен ще играе срещу Ямбол, а четири дни по-рано Черно море Тича ще приеме Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ – ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани