6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБалкан наказа грешките на Левски

Балкан наказа грешките на Левски

Ботевградчани вече са втори в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан спечели за втори пореден път в НБЛ. В столичната зала „Универсиада“ отборът на Небойша Видич взе още едно дерби срещу Левски след 72:59 като гост в мач от 18 кръг в родния елит. Това бе втори триумф за ботевградчани над този съперник в шампионата през 2021/2022, както и четвърти във всички турнири.

И ОЩЕ: Балкан е с баланс от 11-4 и е втори в класирането на НБЛ. Левски пък има 9 победи и 5 загуби и е шести в подреждането.

НАЙ-ДОБРИ: Амад Рори финишира с 20 точки за Балкан. Дерик Маркс добави 18. Димитър Димитров се отчете с 13 точки и 5 борби. Станимир Маринов се включи от пейката с 11.

Чавдар Костов бе най-добър за Левски с 22 точки. Ивица Радич се завърна с 13 и 9 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Ботевградчани първи излязоха напред чрез Амад Рори и Димитър Димитров за 10:3. Чавдар Костов, Марио Литъл, Венцислав Петков и Цветомир Чернокожев дадоха лидерството на Левски за 17:16. Тройка на Станимир Маринов върна водачеството на Балкан за 21:19 в края на първата част. През втория период двата състава се запапаха здраво в защита, а гостите поддържаха крехкия си аванс чрез Амад Рори и Дерик Маркс за 28:25. „Зелените“ не пропускаха да наказват грешките на съперника и чрез Станимир Маринов и Дивон Уошингтън взеха преднина от 8 точки. Цветомир Чернокожев пък бе точен зад дъгата за 28:33.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Амад Рори и Димитър Димитров направиха преднината на Балкан 10 точки. „Сините“ не се предадоха и чрез Чавдар Костов и Ивица Радич се озоваха на 3 точки зад противника за 44:47. Дерик Маркс и Станимир Маринов оставиха Балкан напред с 52:46 в края на третата четвърт. През последните 10 минути ботевградчани направиха преднината си 12 точки чрез Амад Рори, Димитър Димитров и Дивон Уошингтън, а това се оказа достатъчно.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 февруари Балкан ще приеме Рилски спортист, а два дни по-рано Левски ще гостува на Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани