7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаВезенков с принос за драматичен успех на Олимпиакос в Евролигата (видео)

Везенков с принос за драматичен успех на Олимпиакос в Евролигата (видео)

Българинът близо до дабъл-дабъл, тимът му би след продължение в Тел Авив

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос издържа в трилър с продължение в Тел Авив след 89:87 срещу Макаби. Това бе трети пореден успех за гръцкия гранд в Евролигата.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Олимпиакос, като остана в игра рекордните за себе си през този сезон 28 минути. 25-годишният Везенков бе близо до дабъл-дабъл след 8 точки и 7 борби, допълнени от 1 асистенция и открадната топка. При стрелбата си той бе 2/7 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Костас Слукас приключи с 21 точки и 11 асистенции. Янулис Ларенцакис отбеляза 13. Йоргос Принтезис вкара 12 точки.

Скоти Уилбекин бе най-добър за Макаби Тел Авив с 25 точки, като бе 12/15 от фаул линията. Илайджа Брайънт остана с 15 и 6 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Срещата се превърна в истински трилър, а за това се погрижи Александър Везенков. Българинът бе точен на два пъти от фаул линията, за да постави на таблото равенство за 71:71 24 секунди преди края на редовното време. Нарушение на крилото прати Скоти Уилбекин на линията, като американецът бе точен веднъж, а след това повтори ситуацията след като Янулис Ларенцакис наруши правилата. Костас Слукас обаче показа хладнокръвие и изравни за 73:73, за да прати мача в продължение.

В допълнителните 5 минути надлъгването продължи преди Александър Везенков да изведе Олимпиакос напред със 86:81 след тройка 52 секунди преди сирената. Макаби не се предаде и се доближи на 1 точка, но успешен наказателен удар на Янулис Ларенцакис стигна за победата на гостите.

И ОЩЕ: “Червено-белите” са с баланс от 10-8, като заемат девето място в класирането, докато израелският гранд е с 8 победи и 11 загуби и е 13-ти.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 януари Олимпиакос и Александър Везенков ще приемат АСВЕЛ, а ден по-рано Макаби Тел Авив ще спори с Баскония.

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ТЕЛ АВИВ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани