10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаВезенков създаде доста ядове на Баскония, Олимпиакос би във Витория (видео)

Везенков създаде доста ядове на Баскония, Олимпиакос би във Витория (видео)

Крилото се отчете с 15 точки за 13-тия успех на тима си в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос излязоха отново на победния път в Евролигата. Българинът и отборът му се справиха с Баскония със 72:62 като гости в мач от 25 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 13-9 и заема шесто място в класирането, докато испанците са 16-ти със 7 успеха и 16 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило продължава със силните си изяви в Евролигата. Александър Везенков отново намери място сред реализаторите на Олимпиакос след 15 точки, 3 борби, 3 асистенции и 2 откраднати топки за 37 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 5/7 от средно разстояние, 1/4 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Тайлър Дорси вкара 17 точки. С по 12 се разписаха Томас Уолкъп и Костас Папаниколау.

Алек Питърс бе най-добър за Баскония с 18 точки и 7 борби. Рокас Гиедрайтис остана с 12.

КЛЮЧЪТ: След като изоставаха с 6 точки в края на третата част, домакините реагираха и направиха серия от 9-0, дело на Уейд Болдуин и Рокас Гиедрайтис, за да обърнат до 53:50. Олимпиакос все пак намери начин да си върне контрола и чрез Александър Везенков и Тайлър Дорси отново взе лидерството, за да стигне до преднина от 10 точки и крайното 72:62.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 февруари Олимпиакос и Александър Везенков ще приемат Анадолу Ефес, а Баскония ще гостува на Армани Милано. 

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани