7.9 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияБългарски тим достигна до 1/4-финал на квалификация от световния тур на ФИБА...

Български тим достигна до 1/4-финал на квалификация от световния тур на ФИБА 3×3

В Лимасол през миналия уикенд играха Йордан Минчев, Николай Титков, Александър Стоименов и Дамян Стоянов

Българският отбор SMARTASS СОФИЯ взе участие в LiteQuest квалификационен турнир от световния тур на ФИБА 3х3. Opap Limassol 3×3 2023 – Road to Netanya Challenger се проведе в Лимасол (Кипър) между 10 и 11 юни, и бе квалификация за Challenger турнир от световния тур на ФИБА 3х3. 

За участието в дебютния турнир в отбора на SMARTASS СОФИЯ се включиха Йордан Минчев, Николай Титков, Александър Стоименов и Дамян Стоянов, които се представиха много добре в новия формат на баскетбола и един от най-бързо развиващите се спортове в градска среда и нов олимпийски спорт.  

Българите попаднаха в група C, където бяха още съставите на Bucharest Stiinta (Румъния), националния отбор на Кипър 3×3 и миксирания отбор на Swish. В своя поток родният представител записа загуба – от домакините с 13:15 и две победи – съответно над румънците Stiinta със 17:10 и над Swish с 21:7 в първия ден на турнира. Това даде право на българите да се класират във фазата на елиминациите като втори тим в групата.  

На 1/4-финалите SMARTASS СОФИЯ отстъпи на националния отбор на Гърция до 23 г. с 18:21. Така българският тим зае 5-то място в класирането на надпреварата. 

Целта на 3х3 София е организирането на колкото е възможно по-голям брой турнири за деца и корпорации за популяризиране на 3х3 баскетбола, както и участие и класиране на мъжки отбори от България в състезания от световния тур на ФИБА 3х3” сподели пред BBALL.BG Александър Овчаров – мениджър на 3х3 София.  

Добро начало на лятото, показахме потенциал и имаме върху какво да работим”, добави Иван Тилев – треньор в организацията. 

Квотата за участието в Netanya Challenger в Израел бе спечелена от сръбския Neoplanta 3×3, победил на финала Rising start Athens от Гърция.  

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани