9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаВезенков отсрами Олимпиакос в Мадрид (видео)

Везенков отсрами Олимпиакос в Мадрид (видео)

Крилото навъртя 22 точки в коша на испанския гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха втора загуба в последните си мача в Евролигата. Българинът и тимът му отстъпиха на Реал Мадрид с 63:72 като гости в двубой от турнира на богатите. Гръцкият гранд е с баланс от 15-18 и се намира на 12-то място в класирането, докато мадридчани са седми с 19 успеха и 14 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков единствен отсрами Олимпиакос, като навъртя на сметката си 22 точки, след 5/6 от средно разстояние, 3/5 зад дъгата и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари. Крилото допълни статистиката си с 3 борби, като за шести пореден път в последния месец премина двуцифрената бариера. Това е и второто му най-добро постижение по резултатност през сезона в Евролигата след рекорда му срещу АЛБА Берлин – 31 точки.

Габриел Дек бе най-резултатен за Реал Мадрид с 18 точки и 5 борби. Еди Таварес остана с 15 и 8 борби.

КЛЮЧОВИЯТ ФАКТОР: Испанците демонстрираха впечатляваща защита, лимитирайки съперника до 42% в стрелбата от средно разстояние. Реал Мадрид удържа Олимпиакос и Везенков до 38 точки в първите три части. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 април Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат Химки, а ден по-рано Реал Мадрид ще спори с Фенербахче. 

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани