4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаВезенков отново солиден, но Олимпиакос изтърва златен шанс за класиране на финалите...

Везенков отново солиден, но Олимпиакос изтърва златен шанс за класиране на финалите в Евролигата (видео)

Крилото реализира 17 точки срещу Монако пред погледа на Кевин Дюрант

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледа на 2-кратния шампион в НБА Кевин Дюрант Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха втора загуба в плейофите на Евролигата. Българинът и отборът му изпуснаха Монако със 77:78 като гости в мач №4 от 1/4-финалите в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Така резултатът в серията е равен – 2-2.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило изигра нов силен двубой и бе сред най-полезните за Олимпиакос, завършвайки със 17 точки, 8 борби и 5 асистенции за 34 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си 26-годишният баскетболист бе 5/8 от средно разстояние, 2/5 зад дъгата и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Най-добър от неговите колеги бе Костас Слукас с 19 точки. Костас Папаниколау добави 13 и 5 борби. Мустафа Фал се отчете с 11 точки и 8 борби.

Дуейн Бейкън бе над всички за Монако с 21 точки. Майк Джеймс се прибра в съблекалнята 18 и 6 борби. Уил Томас финишира с 16 точки. Донта Хол остана с 16.

РАЗВИТИЕТО: След равностойни първи 10 минути, в които двата отбора реализираха по 19 точки, Монако все пак излезе напред с 27:23 чрез Парис Лий. Гръцкият гранд отвърна чрез Костас Слукас, Мустафа Фал и Йоргос Принтезис, за да обърне за 40:32. Домакините отговориха чрез Донта Хол и Майк Джеймс, за да намалят до 38:42 след 20 минути.

След паузата Олимпиакос направи серия от 7-0, дело на Мустафа Фал и Александър Везенков, за да дръпне с 49:38. Монако не се забави и се доближи чрез Донта Хол и Майк Джеймс за 47:49. Везенков и Костас Слукас държаха гостите напред, но Дуейн Бейкън, Уил Томас и Майк Джеймс изведоха Монако до 65:61 след 30 минути. През последната четвърт Уил Томас нямаше спиране, а отборът от Княжеството се изстреля напред със 70:61. Томас Уолкъп, Костас Папаниколау и Александър Везенков отново върнаха инерцията на гръцкия гранд за 74:72. Дуейн Бейкън показа класа за 76:74, но Костас Слукас даде глътка въздух на Олимпиакос за 77:76. Отново Бейкън не показа колебание за 78:77 53 секунди преди края. Със сирената Костас Слукас не успя, а успехът остана за отбора на Саша Обрадович.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до три успеха от пет двубоя. Решителният пети мач от серията между Олимпиакос на Александър Везенков и Монако ще бъде на 4 май от 21.00 ч. българско време в Пирея.

СТАТИСТИКА ОТ МОНАКО – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани