11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков отново на висота, Олимпиакос на финал в Гърция след 4-годишна пауза

Везенков отново на висота, Олимпиакос на финал в Гърция след 4-годишна пауза

Българинът с 12 точки при разгрома над Промитеас Патра

Олимпиакос и Александър Везенков се класираха на финалите в Гърция. Българинът и отборът му изнесоха лекция на Промитеас Патра със 106:69 у дома и след 3-0 победи продължават към битката за титлата в шампионата на южната ни съседка. Грандът от Пирея достигна до първия си финал в местното първенство от 2017/2018.

206-сантиметровото крило отново бе сред най-добрите за Олимпиакос. Александър Везенков се отчете с 12 точки, след като бе 4/4 при стрелбата си от средно разстояние, 1/1 зад дъгата и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, крилото допълни сметката си с 3 борби за 19 минути на терена като титуляр.

От неговите колеги Тайлър Дорси и Шакил МакКисик вкараха по 16 точки. Костас Папаниколау приключи с 15, 5 борби и 7 асистенции.

Маркус Фостър бе най-добър за Промитеас Патра с 13 точки. Димитрис Аграванис остана с 10.

Александър Везенков и компания напълно доминираха под двата ринга, като грабнаха 37 срещу 16 борби за съперника. Освен това, домакините направиха и повече асистенции – 31 срещу 24 завършващи подавания за Промитеас Патра.

На финалите в гръцкия елит през този сезон Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу победителя от Панатинайкос/Лариса. В серията ще се играе до три успеха от пет двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПРОМИТЕАС ПАТРА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани