4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаДий Бост не бе достатъчен на Галатасарай срещу Ефес в Турция (видео)

Дий Бост не бе достатъчен на Галатасарай срещу Ефес в Турция (видео)

14 точки за гарда в петия мач от серията

Галатасарай на Дий Бост и Дейвид Кравиш приключи сезона в Турция. Отборът на двамата американци с български паспорти загуби от Анадолу Ефес със 77:104 като гост и след 2-3 в серията от полуфиналите слага край на ангажиментите си в местния шампионат за 2021/2022.

Дий Бост се представи силно за Галатасарай и се разписа с 14 точки, като бе 3/5 при стрелбата си от средно разстояние, 2/6 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, гардът добави към статистиката си 5 борби, 5 асистенции и 1 открадната топка за 36 минути на паркета като титуляр.

Дейвид Кравиш не бе в групата на Галатасарай за срещата.

От техните съотборници Маурис Ндур се отчете с 20 точки и 6 борби.

Шейн Ларкин бе най-добър за Анадолу Ефес с 28 точки, от които 7 тройки.

Василие Мицич не успя да завърши срещата. Сърбинът получи травма в глезена през третия период и бе изнесен на носилка. MVP на финалите в Евролигата се задържа в игра 20 минути, в който отбеляза 14 точки плюс 4 асистенции.

На финалите в турския елит Анадолу Ефес ще се изправи срещу Фенербахче, който отказа Дарушафака с 3-1 в серията от полуфиналите.

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – ГАЛАТАСАРАЙ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани