13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков на ниво, Олимпиакос изравни рекорд на ПАО в Гърция

Везенков на ниво, Олимпиакос изравни рекорд на ПАО в Гърция

Крилото реализира 15 точки при разгрома над АЕК

Александър Везенков и Олимпиакос триумфираха за 11-ти пореден път в Гърция през този сезон. На свой терен българинът и съотборниците му нямаха проблеми срещу АЕК след категоричното 111:71 в двубой от 11 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантимитровият баскетболист, който се завърна в игра в гръцкия елит, след като пропусна един мач в края на 2022 г, заради контузия, се представи силно и бе сред най-добрите за Олимпиакос. Спортист №1 на България за миналата година отбеляза 15 точки, като бе 6/8 при стрелбата си от средно разстояние и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Освен това, Александър Везенков добави към статистиката си 1 борба, 4 асистенции и 2 откраднати топки за 20 минути на паркета.

От неговите колеги Айзея Кенън вкара 24 точки, от които 8 тройки.

Акил Мичъл оформи дабъл-дабъл за АЕК – 18 точки и 10 борби.

В тази среща Aлександър Везенков и компания навъртяха 21 тройки от 32 опита, с което подобриха клубния си рекорд в гръцкия елит. Освен това, селекцията на Йоргос Барцокас изравни най-доброто постижение в лигата за стрелба от далечна дистанция, което принадлежи на Панатинайкос и e от 2019/2020 (б.а. – от домакинствата му срещу Ираклис и ПАОК). През този сезон Олимпиакос имаше 17 тройки в мачовете си срещу Перистери и Промитеас Патра, но с последния си изстрел в двубоя Янулис Ларенцакис сложи Олимпиакос до големия съперник.

„Червено-белите“ са без допуснато поражение в Гърция и са на върха в класирането. На 16 януари Олимпиакос и Александър Везенков ще играят срещу Аполон Патра. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АЕК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани