11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАВезенков и Сакраменто преодоляха 108-мия трипъл-дабъл в кариерата на Краля (видео)

Везенков и Сакраменто преодоляха 108-мия трипъл-дабъл в кариерата на Краля (видео)

Серията на отбора на българина в НБА стигна 4 поред

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Сакраменто спечелиха за втори път като гости в НБА този сезон. Крилото и съотборниците му подчиниха Лос Анджелис Лейкърс със 125:110 при визитата си в Ел Ей. Това бе втори триумф за Кингс над този съперник в лигата през 2023/2024.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровият българин се включи от пейката за Сакраменто, като се отчете с 4 точки и 2 откраднати топки за 12 минути на терена. При стрелбата си от игра бившият играч на гръцкия гранд Олимпиакос бе 1/1 от средно разстояние и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Домантас Сабонис нямаше спиране за победителите и регистрира 29 точки, 16 борби и 7 асистенции. ДиАрън Фокс и Кевин Хюртер добавиха по 28, като последният направи и 7 асистенции.

Леброн Джеймс и ДиАнджело Ръсел бяха най-добри с Лейкърс с по 28 точки, като първият измести Джейсън Кид от петото място във вечната ранглиста по мачове с трипъл-дабъл в НБА (108), след като грабна 10 борби и направи 11 асистенции. Кам Редиш остана с 16.

КЛЮЧЪТ: Гостите започнаха силно силно и взеха нещата в свои ръце в началото и поведоха с 38:25 в края първата част. Александър Везенков и Кингс държаха лидерството и след силен трети период, спечелен с 32:21, стигнаха до 104:80 в своя полза. В последната четвърт Лейкърс се вдигнаха и със серия от 30-13 сведоха пасива си до 9 точки. Все пак момчетата на Майк Браун не дадоха инициативата и спечелиха със 125:110.

И ОЩЕ: Това бе четвърти пореден успех за „кралете“ в лигата, като те вече имат баланс от 6-4. Серията на „езерняците“ от три поредни победи пък бе спряна, като те вече са с актив от 6 победи и 6 загуби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 ноември от 2.30 ч. българско време Александър Везенков и Сакраменто ще играят срещу Сан Антонио, докато същият ден Лейкърс ще имат двубой срещу Портланд.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – САКРАМЕНТО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани