10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков даде тласък на Олимпиакос за летящ старт в плейофите на Гърция

Везенков даде тласък на Олимпиакос за летящ старт в плейофите на Гърция

Крилото реализира 23 точки срещу Арис

Александър Везенков и Олимпиакос започнаха с победа участието си в плейофите на гръцкия шампионат. На свой терен българинът и тимът му не дадоха шанс на Арис след 97:73 и вече водят с 1-0 в серията от първия кръг на елиминациите.

206-сантиметровото крило поведе колоната на реализаторите за Олимпиакос с 23 точки в срещата. При стрелбата си националът бе 7/10 от средна дистанция и 9/9 от линията за изпълнение на наказателни удари. В добавка, Спортист №1 на България за 2022 г. регистрира още 8 борби, 1 асистенция и 1 чадър за 20 минути в игра.

От неговите колеги Янулис Ларенцакис вкара 17 точки, а Тарик Блек се разписа с 11.

Джанад Нотае бе най-резултатен за Арис с 15 точки.

Домакините спечелиха битката под двата ринга, след като овладяха общо 39 срещу 26 борби за Арис. Освен това, Александър Везенков и компания направиха и повече асистенции – 34 срещу 17 завършващи подавания за съперника.

В серията се играе до две победи от три двубоя. Мач №2 между Олимпиакос на Александър Везенков и Арис ще бъде на 22 април. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АРИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани