Спартак остана без треньор

Новината обяви досегашният наставник на плевенчани Александър Дяковски

1519

Спартак остана без треньор. Това се случи след поражението на плевенчани от Черноморец със 74:89 в мач от 5 кръг в НБЛ.

Новината бе обявена от досегашния наставник на тима от Града под Панорамата Александър Дяковски в профила му в социалната мрежа Фейсбук.

Здравейте приятели, искам да съобщя, че днес беше последният ми мач като треньор на Спартак Плевен. Прекарах 7 чудесни години с този отбор, за което искам да поднеса благодарности на ръководството и на всеки играч от отбора, и на хората, които помогнаха и бяха част от него. Големи благодарности към всички фенове за тяхната подкрепа и критика.

Заедно ние успяхме да покажем, че нашият отбор може да бъде продуктивен и вълнуващ. Пожелавам на момчетата успех и да донесат много радост на своите фенове, написа Александър Дяковски.

39-годишният специалист води Спартак от 2015 г. насам, като с него има един полуфинал в НБЛ през 2016 г. Тогава тимът финишира четвърти в родния елит. Освен това, през последните години той дава шанс на редици български играчи в отбора от Плевен. На този клуб той отдава и почти цялата си кариера като играч, като в нея има и два бронзови медала от турнира за Купата на България.

След пет изиграни кръга в НБЛ Спартак има в актива си 1 победа и 4 загуби през 2021/2022. Това го поставя на шесто място в класирането.

Първа победа за Черноморец като гост в НБЛ през сезона

Предишна статияИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Уендъл Люис
Следваща статия500 билета за България – Босна за фенове, посетили мач на женския национален отбор
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."