Александър Везенков: Трябва да си подготвен ментално и физически (видео)

Давам най-доброто от себе си и смятам, че с всеки мач ставам все по-добър, допълва крилото на Сакраменто

430

Александър Везенков и Сакраменто приключиха с участието си в турнира на НБА по-рано тази седмица и ще съсредоточат усилията си върху редовния сезон. Утре сутрин от 4.00 ч. българско време българинът и тимът му ще излязат срещу Финикс.

Участието ни в новия турнир на НБА беше нещо различно. Груповата фаза може да се сравни с редовния сезон, защото мачовете са едни и същи, въпреки че има точкова разлика. Подготвяш се за тях по един и същи начин, просто не спечелихме последния мач и не се класирахме за полуфиналите в Лас Вегас„, заяви пред американските медии Александър Везенков.

Финикс разполага с много талантливи играчи, като двама от тях са сред най-добрите в цялата лига. Разбира се, за тях също ще бъде трудно, защото и те не се класираха за Финалната четворка. Подобно на нас, те също ще трябва да се настроят на вълна редовен сезон. Имахме две добри тренировки и ще се опитаме да победим“, каза още Спортист №1 на България за 2022 г.

„Цифрите говорят сами за себе си, позволяваме на нашите съперници да ни вкарват средно по 125 точки, така че е трудно да спечелиш, когато получаваш толкова много. Трябва да играем по-здраво физически и да се подобрим в защита. Опитвам се да играя в защита, не съм толкова ужасен в този елемент. Опитвам се да разуча играчите и бързината на лигата, както и навиците на всеки баскетболист. Това е най-важното нещо. Индивидуалната защита е важна, но това важи и за отборната. Всеки трябва да помага на другия, в последните мачове не правим простите неща. Трябва да играеш и в двете фази на играта„, казва още Александър Везенков.

ДиАрън Фокс играе невероятно. Същото важи и за Домантас Сабонис, те са звезди, знаем на какво са способни. Ние трябва да им помагаме, както и те на нас. Преди няколко месеца казах, че работната етика на Фокс и това колко много тренира са начините да станеш велик играч„, добави крилото на Кингс.

Както казах, трябва да знаеш какво искат останалите играчи. Всичко това се научава от скаутинга. Трябва да си подготвен ментално и физически. Давам най-доброто от себе си и смятам, че с всеки мач ставам все по-добър. Моята приятелка дойде в Сакраменто за малко, тук са моите приятели, семейството ми също ще ме посети отново. Опитват се да ми помагат. Трудно е заради часовата разлика, но аз съм щастлив, защото работим здраво и всичко тук е много хубаво„, признава той.

Винаги съм имал такова бързо освобождаване на топката при стрелба. Винаги съм бил стрелец, защитниците се опитват да неутрализират това мое качество, така че трябваше да намеря начин да стрелям по-бързо. Когато тренирам, се опитвам да стрелям така, както го правя по време на мач, завърши Александър Везенков.

Предишна статияРогош остава на върха в Б група на Юг
Следваща статияИдеална петица на BBALL.BG за 10 кръг в НБЛ
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."