5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Mного съм щастлив, че майка ми успя да дойде и...

Васил Евтимов: Mного съм щастлив, че майка ми успя да дойде и да изгледа този мач

Домакините се опитаха да играят здраво, но по-добрият тим спечели, коментира наставникът на Черноморец

Беше много специален за мен този мач, защото това е моят първи пред погледа на родители ми като треньор. Спомням си през късните 80-те години, когато станаха шампиони три пъти. Тогава аз бях съвсем малък, но нещата си ги спомням. Тази победа исках да я постигна заради баща ми, защото знам какви битки е водил срещу този отбор на финалите и от какво значение е това за него. Няма да лъжа, много съм щастлив, че майка ми успя да дойде и да изгледа този мач. Не успя да го направи на Купата, този път дойде. Надявам са да са доволни от това, което видяха„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след победата над Балкан с 95:71 в среща от 25 кръг в НБЛ.

Това, че предизвикахме Балкан да направи 22 грешки, страшно много ни помогна. Видяхте, че бяхме по-агресивни от домакините, тази разлика успяхме да я запазим. Да, те се върнаха на – 13 -14 точки, но казах на моите момчета да не си помислят разликата да падне под 10. Играхме много сериозна среща, въобще не съм се притеснявал, че концентрацията ще падне. Много често се случва отборите да губят концентрация. Това беше една от задачите ни в началото на седмицата. Мисля, че ме разбраха“, добави наставникът на бургазлии, които са начело в класирането, заедно с Рилски спортист.

„Единственото неприятно нещо, което се случи, е контузията на Николай Георгиев. Явно така ни е писано. В другия двубой ще се върне Христо Захариев, но Ники няма да може да играе, според мен има разтежение. Все ще чакам този момент, в който да изиграем един мач в пълен състав. Когато Христо Захариев се върна на Купата срещу ЦСКА, се контузи в третата част. Рано или късно този момент ще дойде, аз съм оптимист. Поздравявам моите момчета, но и Балкан. Домакините се опитаха да играят здраво, но по-добрият тим спечели. Казах им да не ни вкарват повече от 75 точки, спечелихме борбата, предизвикахме 22 грешки. Изиграхме баскетбола, който Черноморец играе през целия сезон, допълни бившият център.

„Искам Тони Троша да си върне ритъма. Той не е играл три месеца и има нужда от мачове. Когато сме толкова напред със срещите, аз искам той да има шутове от далечна дистанция. Той е професионалист, навлиза в най-доброто време от кариерата си. Аз искам да се върне в ритъма, в който трябва да бъде. Ще изисква малко време, аз искам да е по-търпелив и на тренировка да стреля повече. Аз съм ок с това„, потвърди той.

„Ако си изиграем двубоите както трябва, ще се нуждаем от победа срещу Рилски спортист в последния ни мач от редовния сезон. Важно е да сме първи, това го усетих още миналата година на полуфиналите, когато играхме първите две срещи като гости. Това е страшно предимство в плейофите, търсим го това първо място и ще се борим за него“, завърши Васил Евтимов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани