17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Не може да бием Левски, докато ни доминират в борбата...

Васил Евтимов: Не може да бием Левски, докато ни доминират в борбата под коша 

Трябва да си готов от самото начало, коментира наставникът на Черноморец

Не съм доволен от абсолютно нищо. Това не е баскетбол. Аз не мога да разбера как след най-хубавия ни мач изиграваме втория ни най-слаб двубой. Значи това е психика. Не са минали 2-3 седмици, ние играхме преди няколко дни. Този път все едно гледах съвсем друг отбор. Не може да бием Левски, докато ни доминират в борбата под коша – 38 срещу 52 борби. Когато играчите на позиции 1, 2 и 3 в моя отбор, единият стреля 6/22, другият – 2/13, а третият – 3/12… По мои изчисления, това са около 20%, значи на всеки пет шута ние вкарваме един. Аз имам 6 човека, аз нямам 10. Един може да си позволи да играе лошо, но когато станат 3-4-ма, няма смисъл“, коментира наставникът на Черноморец Васил Евтимов след загубата от Левски със 70:80 в мач от НБЛ.

„Единственото нещо, което е различно е, че в момента има камери. Аз ще помоля ръководството да купим камери и да ги сложим по време на тренировка. Явно това е проблемът. Явно има натиск, спиране на техните мозъци и спират да изпълняват. Играят като мухи без глави„, каза още наставникът на бургазлии, които имат баланс от 6-9 и са седми в класирането.

Левски пребори Черноморец у дома

„7 баскетболисти е по-добре от 6. В момента разполагам само с двама високи. Този път и двамата имаха фаулове. Кой да пусна?! Няма кой да пусна. Краси Маринчевски го болят коленете. Старае се, но го болят коленете. Трябва да подпишем с един висок, за да можем да имаме една ротация с високи играчи. Ние можем да играем с 5-6 човека, но когато повече от двама не играят добре, то Черноморец няма как да спечели. Просто е невъзможно„, добави бившият национал.

Аз наистина не знам какво да очаквам. Най-голямата шега, която ми изиграха бе, че Алън Арнет не игра. Те си помислиха, че като не го видяха на загрявката, Левски ще ни подари мача. В този момент играчите се вдигат, защото знаят, че трябва да играят една идея по-добре. Ние се отпуснахме, подценихме ги и затова загубихме първата част. В следващите две сме равни с тях, а последната я печелим. Когато не влезеш в един мач, като си гладен като гост, в зала „Триадица“, трудно се играе след това, трябва да се наваксва. Трябва да си готов от самото начало. Искаш от началото до края. Ние първата част – Лека нощ, деца, проспахме я, завърши Васил Евтимов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани