11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаВасилие Мицич отново ще тормози конкуренцията в Европа (видео)

Василие Мицич отново ще тормози конкуренцията в Европа (видео)

Гардът продължава с Анадолу Ефес

Aнадолу Ефес отново ще има в редиците си един от най-добрите баскетболисти на Стария континент. Василие Мицич ще играе за турския гранд и през 2022/2023, обявиха от агенцията на играча.

В сряда изтече срокът, в който сърбинът можеше да бъде откупен от тим от НБА, но самият Мицич е избрал да остане в южната ни съседка още една година. Интерес към гарда имаше от страна на няколко отбора в лигата, но тимът, който притежава правата му за най-силното първенство в света – Оклахома отказа той да бъде трейднат. Самият Мицич не желае да играе за „гръмотевиците“.

28-годишният състезател се отдава на играта в Мега Баскет, а след това има периоди в Байерн Мюнхен, Цървена Звезда, Тофаш и Жалгирис на Стария континент. За Анадолу Ефес Василие Мицич има четири сезона, в които триумфира на два пъти в Евролигата – през 2021 г. и тази година. В последните две издания става MVP на финалите в турнира на богатите. Най-полезен играч в същата надпревара през 2020/2021.

Реализатор №1 в Евролигата през 2021/2022, както и най-добър стрелец на финалите през изминалите две години. Част от Идеалния отбор в най-силната клубна надпревара на Стария континент през 2021 г. Носител на трофея в Адриатическата лига през 2016 г. Двукратен шампион на Турция в добавка към Купата и 2 Суперкупи. Има още злато в Сърбия и Литва, където вдига и Купата през 2018 г.

През 2021/2022 Василие Мицич записва средно по 18.7 точки, 2.7 борби и 5.8 асистенции в общо 16 мача в турския елит, както и средни показатели от 18.2 точки, 2.7 борби и 4.6 асистенции в 34 двубоя в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани