16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориБългария срещу Босна и Херцеговина - какво трябва да знаете?

България срещу Босна и Херцеговина – какво трябва да знаете?

"Лъвовете" ще приемат съперника днес от 19.00 ч. в "Арена Ботевград"

Днес, в 19.00 ч. България посреща Босна и Херцеговина в първото си домакинство от близо две години в първия етап на квалификациите за световното първенство през 2023 г. Двубоят ще се играе пред публика в „Арена Ботевград“, като билети могат да се закупят на място и са с цена 5 лв.

Ето и малко любопитни факти преди сблъсъка:

– Това ще бъде третият мач между България и Босна и Херцеговина в квалификации за световно първенство, като досега домакинът винаги е печелил мача.

– България ще излезе в опит да прекъсне серия от четири поредни поражения в световните квалификации. „Лъвовете“ обаче са загубили само една от последните си домакински срещи – срещу Русия с 60:104.

– Босна и Херцеговина спечели последните си две срещи от световните квалификации, като това е точно толкова, колкото тимът беше постигнал в последните си 11 мача от тази надпревара. Босненците са загубили всички шест мача, в които са били гости.

– Павлин Иванов с 20 точки бе единственият български баскетболист с двуцифрена резултатност срещу Литва в първия мач от този прозорец. Той изравни успеваемостта на българин, започнал като резерва, държана от Божидар Аврамов – също 20 точки срещу Босна и Херцеговина през ноември 2018 г.

– Джанан Муса е най-добрият стрелец от линията за изпълнение на наказателни удари след първия прозорец – 10, което е и най-добър резултат за резерва в квалификациите за световното първенство в Европа.

От 17.00 ч. в „Арена Ботевград“ ще функционира лаборатория за тестване срещу COVID-19.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани