7.1 C
София
събота, май 11, 2024
НачалоНационални отбориБългария приема четири от европейските турнири за подрастващи

България приема четири от европейските турнири за подрастващи

София ще бъде домакин на мачове при жените до 20 години, при девойките и на два "балона" при 16-годишните момчета

България ще бъде домакин на четири европейски Челънджъра за подрастващи това лято. Това потвърдиха от европейската централа на ФИБА днес.

Заради коронавируса, и тази година няма да бъдат проведени европейските първенства за подрастващи във формата, в който досега се провеждаха. Те ще бъдат заменени от по-малки турнири, наречени Евро Челънджър, като отборите от различните пол и възраст ще бъдат разделени в различни „балони“ в континента.

България беше избрана за домакин на Евробаскет за момчета до 16-годишна възраст, Дивизия Б. Вместо това ще получи „балони“ за жени до 20 години, момичета до 18 години и два при момчетата до 16 години.

Първият турнир в София ще е за жени до 20 години от 13 до 18 юли. Нашите момичета, които трябваше да играят в Дивизия А още миналото лято, ще са домакини на мини-надпреварата и ще посрещнат Италия, Германия, Латвия, Белгия и Хърватия. По същото време ще се играе в още четири „балона“ – в Шопрон (Унгария), Коня, (Турция), Ереван (Армения) и Скопие (Северна Македония).

Мъжкият ни отбор до 20 години ще пътува за Тбилиси (Грузия) от 20 до 25 юли, като ще има за съперници Турция, Франция, Германия, Полша и домакина Грузия.

В София ще се съберат и девойките до 18-годишна възраст на България, Словения, Украйна, Швейцария, Албания и Северна Македония. Този турнир е между 27 юли и 1 август.

Все още не е определен домакин на турнира, в който ще участва националният ни отбор за юноши до 18 години. Нашите са в поток с Румъния, Унгария, Украйна, Ирландия, Словакия и Швейцария. Турнирът е между 3 и 8 август.

16-годишните момичета ще се изправят също срещу трудни съперници – Франция, Латвия, Германия, Гърция и Финландия ще са противниците на тима ни в Хелзинки между 9 и 14 август.

Между 16 и 21 август в две столични зали ще се изиграят и два ЕвроЧелънджъра за момчета до 16 години. В група Б българските таланти ще премерят сили с Испания, Хърватия, Латвия, Германия и Полша.

Обединени групи D и Е също са поверени за домакинстване на София и в тях ще премерят сили Украйна, Португалия, Швейцария, Грузия, Унгария, Кипър и Словакия. Тези групи ще играят в два потока по три, като след приключване на мачовете в групата ще има полуфинали и мач за последното място. И двата турнира са от 16 до 21 август.

ФИБА определи и домакините на треньорските клиники за FECC – U16 момчета в Скопие и U18 за юноши в Коня.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани