12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоОще от светаДумите на непознат, които майката на Дражен никога няма да забрави

Думите на непознат, които майката на Дражен никога няма да забрави

Пред медиите в Хърватия тя признава и кой я е спрял да отнеме живота си през 1993 г.

На днешния ден почитателите на баскетбола си спомнят за легендата Дражен Петрович. На 7 юни 1993 г. в Германия Моцарт на играта губи живота си в автомобилна катастрофа и завинаги остава на 28 години.

28 години без Моцарт на баскетбола (видео)

Мъката връхлита семейството на бившия играч на Шибеник, Цибона и Реал Мадрид за секунди. Майката на Дражен – Бисерка Петрович все още не може да повярва, че синът й го няма вече почти 30 години.

Не мога да повярвам, че са минали почти три десетилетия без моя Дражен. В онзи ден очаквах той да ми се обади, както правеше всеки път, когато пътуваше. В един момент телефонът иззвъня и аз си помислих, че е той, но не беше. Обади ми се жена от Македония, която живееше в Германия, няма да забравя гласа й докато съм жива. Първо ме попита дали това е домът на Дражен, а след това ми каза, че го няма вече. Започнах да плача, изпуснах слушалката на телефона и се отправих към терасата. За щастие, мъжът ми беше вкъщи и успя да ме спре. Следващите дни бяха най-трудните в живота ми“, разказва тя пред медиите в Хърватия.

Няколко дни след погребението на своя Дражен Бисерка Петрович среща непознат мъж, чиито думи и до днес тя помни много ясно.

Ти си го родила, но той принадлежи на нас. Той е нашият Дражен. Никога няма да забравя тези думи. И сега често ходя до гроба му. Щастлива съм, че дори след толкова време хората все още го обичат и ценят. И как да не го обичат, след като той направи толкова много за баскетбола„, признава майката на Петрович.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани