11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЧавдар Костов: Направихме някои ключови отигравания

Чавдар Костов: Направихме някои ключови отигравания

С всяка следваща седмица ще показваме по-добро ниво, сподели капитанът на Рилски спортист

„Берое със сигурност не е слаб отбор, има добри реализатори, двама от тях нанизаха по 20 плюс точки. Бяхме се подготвили добре. Доста ни изненадаха с тройката в началото. Имахме друга тактика, но я сменихме, направихме някои ключови отигравания в нападение и 1-2 борби, които взехме след наши пропуски, бяха решаващи. При повече американци-реализатори в даден отбор нормално е тактиката да е организирана в защита към тях. Така се отварят стрелби на играчи, които не са показали чак такива реализаторски умения и затова и Михаил Комбаков имаше такива стрелби в третата част, но той е добър реализатор“, сподели капитанът на Рилски спортист Чавдар Костов след успеха над Берое с 86:82 в мач от 5 кръг в НБЛ.

„Продължаваме да се подготвяме, с новите треньори направихме добра подготовка. Може би имахме умора, започнахме цялата подготовка наново и с всяка следваща седмица мисля, че ще показваме по-добро ниво и по-бърз Рилски спортист на паркета. Аз съм играл доста години с Йордан Бозов и срещу него, а с Любомир Киров в юношеските години, много добре ги познавам. Много са добри като хора, вписват се много добре с нас. Няма разделение треньори – играчи, има хубава атмосфера. Ако имат нужда от нещо, им помагам, а нещото, което правя сега, за да помагам, е да не правя проблеми“, каза още гардът, който се отчете с 16 точки в срещата.

„Мисля, че отборът може да излезе от кризата чак след 2-3 победи. Кризата не е отминала, има доста липсващи играчи, не се знае кога ще се върнат. Ротацията е скъсена, имаме млади момчета, но все още не показват необходимото самочувствие, макар че са добри баскетболист и имат качества. Гледаме мач за мач. Най-важното е да играем агресивна игра и в защита, и в нападение, да се борим за всяка топка, добави Чавдар Костов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани