11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБФБ с решения и за работата с подрастващи

БФБ с решения и за работата с подрастващи

Утвърдена бе Комисия за контрол и санкции

Българската федерация по баскетбол взе важни решения, касаещи работата с подрастващите по време на последното си заседание. Утвърдена бе Комисия за контрол и санкции при прилагането на чл. 123 от правилата за провеждане на първенствата при подрастващи към Треньорската комисия, в състав: Мариана Борукова (председател), Петър Клечков, Христо Христов, Емилия Кръстева, Николай Пеев и Таня Гатева.

Управата одобри процедура по установяване и налагане на санкции за финални турнири и баражи във връзка с чл. 123 от Правилата за провеждане на първенствата при подрастващи както следва:

Комисията може да се сезира от клуб или треньор, с жалба или сигнал до 1 час след приключване на срещата. Към жалбата или сигнала трябва да са представени най-малко 3 видеоклипа от мача, които показват нарушаване на правилата. Клубът, подал жалба, внася такса в размер на 50 лв. Комисията се произнася в двучасов срок от представяне на жалбата/сигнала.

При установено нарушение на правилата Комисията налага на отговорния клуб имуществена санкция, както следва: за първо нарушение – 100 лв.; за второ нарушение – 500 лв.; за трето и следващо нарушение – 1500 лв. Санкцията трябва да бъде заплатена на дежурния представител на БФБаскетбол до началото на следващата среща на отбора. При наложена санкция клубът има право да обжалва решението на Комисията пред ТК, в срок от 24 часа от обявяване на решението. Решението на ТК е окончателно и не подлежи на обжалване.

Управителният съвет узакони също критериите и сроковете за избор на треньори на националните отбори за подрастващи, които се предлагат и утвърждават от УС както следва:

16-годишни:

1.Задължително да е вписан в регистъра на ММС като ТРЕНЬОР
2.Задължително да е Ст. треньор на подрастващи в БК – 2 години
3.Задължително да е Пом. треньор в национален отбор на България – 2 години

18-годишни:

1.Задължително да е вписан в регистъра на ММС като ТРЕНЬОР
2.Задължително да е Ст. треньор на подрастващи в БК – 4 години или мъже / жени
3.Препоръчително да е Пом. треньор в национален отбор на България – 2 години.

20-годишни:

1.Задължително да е вписан в регистъра на ММС като СТ. ТРЕНЬОР
2.Задължително да е Ст. треньор при подрастващи – 6 години. Или мъже / жени
3.Препоръчително да е Пом. треньор поне 2 години в мъже или жени.

До 15 октомври е срокът за подаване на заявки, а до 15 ноември – за утвърждаване на треньорите от УС.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани