17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияБУБА финишира четвърти на София Къп

БУБА финишира четвърти на София Къп

Байерн Мюнхен спечели третото издание на международния турнир

Немският гранд Байерн Мюнхен спечели третото издание на международния турнир „София Къп“ за момчета до 14-годишна възраст. Германците записаха три победи в надпреварата и заслужиха трофея, връчен от Дамян Диков – изпълнителен директор на Фондация София Европейска Столица на спорта.

На второ място останаха момчетата от национален отбор на Централна Сърбия, представен от Раднички Крагуевац, награден от директора на надпреварата Мануел Марков.

Стенли Колев – собственик и изпълнителен директор на EV INTERNATIONAL, връчи бронзовите медали на гръцкия Олимпиакос.

Домакинът БУБА Баскетбол остана на четвърто място с три загуби. Столичани отстъпиха на Олимпиакос с 60:65 в драматичен мач. Борис Цоков бе най-резултатен с 16 точки и 6 борби, а Йоан Христев добави 13 точки и по 6 борби и асистенции.

БУБА Баскетбол отстъпи и на шампиона Байерн Мюнхен в последния двубой от турнира с 53:70. Цоков отново бе най-резултатен за домакините с 12 точки, а по 11 вкараха Християн Баков и капитанът Йоан Христев. Христев добави и 10 борби, 5 асистенции и 6 отнети топки.

Куп легенди на българския баскетбол се събраха в зала „Триадица“ за закриването на турнира. Бившият национал Хрисимир Димитров награди най-полезните състезатели във всеки отбор. За БУБА Баскетбол бе отличен капитанът Йоан Христев. Александратос Агелос бе №1 за Олимпиакос, Тарик Мураточив – от Раднички и Валентино Монин от Байерн Мюнхен. Давид Смусер от баварския гранд получи приза за MVP на турнира, като наградата му бе връчена от друг бивш национал – Златин Георгиев.

ПрезGoogle
ИзточникBubabasket.eu
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани