10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияБалкан и Рилски спортист почти рамо до рамо в Топ 100 на...

Балкан и Рилски спортист почти рамо до рамо в Топ 100 на Европа

Три позиции делят двата български отбора в класацията

България има два отбора в обновената на 13 май класация на сайта Еurobasket.com. Балкан и Рилски спортист са сред 100-те най-добри състава на Стария континент.

Балкан е класиран на 75-та позиция, като има в актива общо 93 точки и баланс от 19-8. Ботевградчани финишираха на трето място в редовния сезон в НБЛ през април, а в плейофите отстраниха Берое след 2-1 победи преди да отстъпят на Левски Лукойл на полуфиналите с 1-3 успеха. Селекцията на Йовица Арсич ще се бори за бронза в шампионата, а за съперник ще има Академик Пловдив.

Рилски спортист е поставен на 78-мо място в ранкинга, като има общо 92 точки и баланс от 23-4. Самоковци спечелиха редовния сезон в НБЛ, а в плейофите се справиха със Спартак Плевен и Академик Пловдив, като все още нямат загубен двубой в елиминациите след 5 поредни успеха. Във финала в мъжкия ни елит Рилски ще спори с Левски Лукойл.

Под внимание в класацията се вземат резултатите на отборите в националните първенства, участията им в европейските клубни турнири и резултатите им от последните пет седмици. Лидер в подреждането е Барселона с общо 171 точки, а след това се нареждат Анадолу Ефес, Реал Мадрид, Армани Милано и Фенербахче.

Цялата класация можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани