7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориБорислава Христова: Еврокъп ми помогна, дано успея да го предам и на...

Борислава Христова: Еврокъп ми помогна, дано успея да го предам и на националния отбор

Мотивирани сме на 100%, обстановката в отбора е чудесна, споделя националката

Борислава Христова попадна в Идеалния отбор на последния кръг от предишния квалификационен прозорец за Евробаскет 2021 в Гърция. След близо 6 години без мач за националния отбор варненката се завърна в Европа и заигра с екипа на България в мачовете срещу Гърция и Исландия на остров Крит. Сега Борислава е готова и мотивирана за още по-голяма крачка – битка за второто място в групата и победен завършек на квалификациите.

Мотивирани сме на 100%. Обстановката в отбора е чудесна за момента и мисля, че имаме големи шансове да победим един добър отбор на Гърция, което може да ни осигури класирането, а и да се опитаме да вземем победа на Словения, което, според мен, ще е също важно за нас“, споделя Борислава Христова.

Настроението в отбора е заразяващо и личи на всяка тренировка. Усмивки, закачки и здрава работа, с това изпълват дните си момичетата. Но целта е ясна и конкретна – победа, а ако може две в Словения.

За връщането си в националния отбор Боби казва:

В началото ми беше малко различно. Сега малко се поуспокоих и посвикнах. Тези два първи мача ми помогнаха да се поотпусна и да си намеря мястото в отбора.“

Тя вече натрупа самочувствие по европейските терени. Лидер е на полския тим Горжов в местното първенство, а с 33 точки срещу руския Москва бе в основата на класирането му в Топ 16 на Еврокъп преди седмица.

Със сигурност класирането на 1/16 финалите на Еврокупата ми повлия добре на самочувствието. Турнирът е на доста добро ниво. За отбора ни беше важно да продължим напред, макар и по такъв труден начин. Не знаехме какво ще стане до последния момент. Но много ми помогна да се изградя като играч. Дано да успея да предам това и на националния отбор“, завършва разговора с усмивка Борислава Христова.

Стефан Михайлов: Момичетата имат нагласа и настроение

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани