15.8 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоЕвропаБорислава Христова даде тласък на Сепси в квалификацията за женската Евролига (видео)

Борислава Христова даде тласък на Сепси в квалификацията за женската Евролига (видео)

Българката над всички срещу Рига с 20 точки

Борислава Христова и Сепси започнаха с победа участието си в квалификацията на женската Евролига. На свой терен отборът на българката надви латвийския Рига с 59:54 в първия си мач от пресявките.

Националката бе най-добра за победителките, като остави на сметката си 20 точки. Към статистиката си Борислава Христова добави 4 борби и 1 открадната топка, като бе 6/11 при стрелбата си от средно разстояние, 2/6 от тройката и 2/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От нейните съотборнички Морган Грийн се отчете с 13 точки и 5 борби.

Декейла Коен бе много полезна за Рига и оформи дабъл-дабъл – 15 точки и 12 борби.

В началото на последната четвърт резултатът бе равен за 47:47. Борислава Христова и компания обаче се вдигнаха на щурм и направиха серия от 7-1, с което излязоха напред с 54:48. До финалната сирена домакините не изпуснаха водачеството.

В квалификациите за женската Евролига се играе на разменено гостуване. Реваншът между Рига и Сепси на Борислава Христова ще бъде на 27 септември на латвийска земя.

При успех Борислава Христова и Сепси ще попаднат в група А на турнира. В този поток ще бъдат още Валенсия, Сарагоса, Фенербахче, Беретта Фамилия, АСВЕЛ, Люблин, както и победителят от двойката Диошдьор/Лондон Лайънс.

Ако Сепси на Борислава Христова не успее да преодолее квалификацията в Евролигата, то тогава ще се включи в турнира Еврокъп. Там румънският първенец и носител на Купата ще спори с гръцкия Олимпиакос, турския Кайсери и загубилия от двубоя Розенборг/Острава в група F.

СТАТИСТИКА ОТ СЕПСИ – РИГА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани