5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияБогдан Петков: Не успяхме да разгърнем дори малка част от нашия потенциал

Богдан Петков: Не успяхме да разгърнем дори малка част от нашия потенциал

Тодор Тодоров и Цветослав Острев са двамата, които пожертваха своето здраве и комфорт, за да бъдат част от тима много години, призна още мениджърът на Спартак

Сериозна работа ще имат по селекцията в Спартак Плевен за следващия сезон. Това очакват мениджърът на тима Богдан Петков, както и старши-треньорът Александър Дяковски.

Играхме с единствения отбор, който нямаше проблеми. Пожелавам на Рилски да стане шампион, особено заради Петър Георгиев, защото той е човекът в българския спорт, който най-много заслужава да има успехи. Сезонът беше много труден, ние се стараем и продължаваме да даваме шанс на български момчета. Някои го заслужават, а други – не. Ще продължим в тази линия. Докато аз и Александър Дяковски сме в Спартак, това няма да се промени много. След края на втория мач им казах в съблекалнята, че има някои от тях, които трябва да се замислят за своето място в българския баскетбол, както и ако им не бяхме подали ръка, дали изобщо щяха да играят в лигата. Предстоят много въпросителни, догодина със сигурност ще се постараем да подобрим сериозно селекцията, защото се видя, че през този сезон имахме друг подход с повече хора. Не успяхме да разгърнем дори малка част от нашия потенциал“, заяви Богдан Петков.

Голямата ми болка бе свързана с контузията на Венелин Христов. Това е един от двамата български баскетболисти, които най-много се трудят. Другият е Николай Стоянов. Вени не заслужава това, което му се случи, защото буквално не излиза от залата. Аз ще направя всичко възможно този човек да продължи да играе баскетбол. Предстои следващата страница, защото Цветослав Острев се пренасочи към нещо друго. Говорили сме с него, че след известен период от време може да се върне, ако състоянието му го позволява. Аз съм го поканил да бъде част от Спартак, той винаги има място при нас. Двамата с Тодор Тодоров отдавна са го заслужили. Последният има срок до края на май да си почине и да вземе решение за своята професионална кариера. Той има право да вземе решение, защото децата му са големи. Виждаме и неговият наследник, който върви много сериозно по неговите стъпки. Тодор Тодоров и Цветослав Острев са двамата, които пожертваха своето здраве и комфорт, за да бъдат част от тима много години“, сподели още той.

Надявам се, че няма да се стигне до там да има по-слаб отбор на Спартак. Ще направим доста промени, защото явно сме сбъркали при подхода, който сме избрали в последната година и половина относно селекцията. Разбира се, че аз и треньорът също имаме нашите грешки, за да се стигне дотук. Ние сме в такова положение, че ще продължим да работим с български играчи, независимо от ситуацията. Надявам се през следващия сезон отново да сме в български състав, всичко зависи до това какви играчи можем да привлечем. Със сигурност няма да завършим сезона по този начин“, допълни Богдан Петков.

Моите уважения към Академик, но не смятам, че ще има интрига в полуфиналната серия между Академик Пловдив и Рилски спортист. Ако Балкан и Левски Лукойл се срещнат на полуфинали, всичко зависи от ботевградчани, защото виждаме, че това е отборът, който може да победи всички, но изпада в такива ситуации, че може да загуби от всички. Оттук нататък пожелавам на Рилски да стане шампион, заради Петър Георгиев. За съжаление той остана единственият в спорта, който осигурява такива условия. Това е много важно да се знае, тъй като такива хора няма“, смята мениджърът на Спартак.

Искам много да благодаря на кмета на Плевен в лицето на Георг Спартански. Изключително много ни помага в тези тежки времена. Ако не е неговата лична помощ и тази на Общината, много трудно щяхме да се оправим. Много голяма благодарност към доктор Робърт Халваджиян, който се грижи за нашите състезатели. Предложихме му доста работа през този сезон, по независещи от нас причини. Благодаря и на Пламен Георгиев, който е единственият плевенски спонсор. Това са хората, които обичат истински Плевен и се борят за нашата кауза. Моето желание е във времето да привлечен повече такива хора. Като гледам в обозримо бъдеще ще бъдем единственият отбор, представляващ Плевен в елитните групи. Надявам се, ако сме здрави, да донесем повече усмивки на нас и на феновете“, каза още Богдан Петков.

Искам да спомена дребният факт, че на 29 април (б.а. – днес ) дискотеките изцяло ще отворят. От НБЛ често апелирахме към Националния оперативен щаб да помисли в посока отваряне на залите, защото ресторантите отваряха на няколко пъти. Условията в България стават все по-тежки да се прави спорт. Ако не се появи един човек, който от обич да излива едни пари, много трудно се случват нещата. Ако държава не започне да има отношение към спорта, ние ще продължим да намаляваме. Никой не казва да се върнем в онези времена преди 1989 г. За последните 15 години залите се увеличават и спортните съоръжения се ремонтират, но отборите намаляват. Когато няма държава, няма спорт. Това всички трябва да го разберем, особено тези, които ни управляват“, завърши той.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани