16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБерое с призив за адекватни мерки за спорта на закрито

Берое с призив за адекватни мерки за спорта на закрито

Старозагорци излязоха с официална позиция, свързана с недопускането на публика в залите

Берое излезе с официална позиция, продиктувана от влезлите в сила нови мерки, свързани с коронавируса. Според последната заповед на здравните власти, публика на закрито в залите няма да се допуска до 30 октомври.
По този повод от старозагорския клуб поискаха представители на Министерството на здравеопазването и на Министерството на младежта и спорта да присъстват на предстоящото Общо събрание на НБЛ, което ще се проведе на 10 септември.
Ето и какво гласи позицията на Берое без редакторска намеса:
 
Позиция!
Уважаеми фенове на баскетболната игра,
С оглед наложените рестрикции, за огромно наше съжаление, вие отново няма да можете да посещавате спортни занимания на закрито до 30.10., а според опита, който вече имаме, вероятно и в дългосрочна перспектива.

Независимо от обстоятелствата, но особено в разразилата се ковид пандемия, клубовете от НБЛ (а и не само), многократно доказваха с действията си, че ЗДРАВЕТО на всички въвлечени в играта – състезатели и треньори (включително техните семейства), съдии, секретари, обслужващ персонал, фенове и всички други, за които може да се сетите, е приоритет номер едно за нас. Ние неотлъчно и с риск да си навлечем всякакви негативи следваме инструкциите и заповедите на здравните власти с ясното съзнание, че имаме подчертана отговорност към обществения живот в страната.

Приехме специални ковид протоколи за провеждане на баскетболните срещи. Със седмици и месеци нямахме достъп до каквито и да е спортни съоръжения. Боледувахме, бяхме многократно карантинирани в хода на сезона, тествахме се ежемесечно, а понякога и ежеседмично при всяко пътуване на излизане и влизане в страната, отлагаха се многократно мачове, кръгове от първенството, турнири и прочие, прекратявахме първенства дори, борихме се с всякакви тежки контузии и препятствия.

Смисълът на всичко, което преодоляхме, преодоляваме и ще преодолеем обаче е ЕМОЦИЯТА, която даваме и получаваме, заради която спортът се е превърнал в социален феномен.

ЕМОЦИЯТА, с която ни зареждат и с която зареждаме ХОРАТА в спортната зала, заради които си заслужават всички усилия, заради които има събитие, състезание, спонсори, рекламодатели, медии… и заради които съществуваме.

С решението да не се допуска публика в спортните зали не само се убива движещата ни сила – ЕМОЦИЯТА, реално клубовете се лишават от преки приходи по време на мачове, а също така се лимитират възможностите за постъпелния от рекламодатели, спонсори и т.н.!

Въпреки всичко работим и продължаваме напред с ясната идея, че всичко това ще приключи един ден и ние отново ще функционираме нормално и ще ви виждаме в залите. Уви, това на този етап не е ясно кога ще се случи…

С оглед на обстоятелствата и с цел предприемане на адекватни мерки по отношение на професионалния спорт на закрито, БК „Берое“ се обръща към ръководството на Национална Баскетболна Лига в координация с Българска федерация по баскетбол. Призоваваме Ви да поканите официално лице, представител Министерството на младежта и спорта и Министерството на здравеопазването на предстоящото ОС на НБЛ, насрочено на 10.09.

БК Берое“

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани