13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБерое си върна петото място в НБЛ (видео)

Берое си върна петото място в НБЛ (видео)

Старозагорци издържаха срещу Академик

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое се върна в Топ 5 в НБЛ. Това се случи, след като момчетата на Бойко Миленков надделяха над Академик с 91:87 у дома в последния мач от 11 кръг в шампионата при мъжете. Старозагорци са с баланс от 6-5 и са пети, докато пловдивчани имат 4 успеха и 7 поражения и са 7-ми.

НАЙ-ДОБРИ: Обина Олека изнесе още един силен двубой за Берое и оформи дабъл-дабъл – 28 точки и 13 борби. Седариан Рейнс добави 20 и 8 борби. Антон Кук вкара 18 точки. Мартин Сотиров също стигна до двойните показатели – 11 и 11 борби плюс 5 асистенции.

Тони Гуджино бе най-добър за Академик и финишира с 24 точки и 14 борби. Васил Бачев се разписа с 16. Робертс Фрейманис също стигна до дабъл-дабъл – 13 точки и 10 борби. Николай Николов и Томислав Минков останаха с по 11.

КЛЮЧЪТ: Старозагорци си осигуриха аванс от 19 точки след едно полувреме игра чрез Антон Кук, Седариан Рейнс и Мартин Сотиров за 50:31. Обина Олека държеше нещата под контрол за Берое през третия период за 71:59. През последните 10 минути гостите се вдигнаха на щурм и чрез Тони Гуджино, Васил Бачев и Николай Николов се доближиха за 87:88. „Зелено-белите“ реагираха и чрез Антон Кук и Обика Олека спечелиха с 91:87.

И ОЩЕ: В игра за Берое днес не се появи Александър Янев, който е болен.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 януари Берое ще гостува на Балкан, а Академик Пловдив ще приеме Шумен ден по-рано.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани