7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияБерое прекъсна успешна серия на Ямбол в НБЛ (видео)

Берое прекъсна успешна серия на Ямбол в НБЛ (видео)

Старозагорци с 10-та победа в шампионата през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое завърши втория етап в НБЛ с победа. Момчетата на Бойко Миленков надиграха Ямбол с 91:76 като гости в отложен мач от 18 кръг в шампионата при мъжете. Така серията на отбора на Тони Дечев от два поредни успеха бе спряна.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Старозагорци заемат шесто в класирането на НБЛ, като имат в актива си 10 победи и 8 загуби, колкото и Спартак, но плевенчани държат предимството в директните двубои. Ямболии пък са осми с баланс от 6-12.

НАЙ-ДОБРИ: Обина Олека бе най-добър за Берое с 20 точки и 5 борби. Седариан Рейнс добави 16 и 9 борби. Антон Кук вкара 15 точки. Джордан Бърнс се отчете с 12.

Джеремая Пейдж бе най-резултатен за Ямбол с 23 точки и 6 борби. Тадж Ридли остана с 15 и 5 борби.

И ОЩЕ: Дебют с екипа на ямболии направи Алонзо Кембъл. Американският център остана на паркета 12 минути, в които се разписа с 5 точки, 2 борби, 1 открадната топка и чадър.

КЛЮЧЪТ: Берое започна уверено срещата и чрез Седариан Рейнс, Александър Янев, Антон Кук и Обина Олека дръпна с 23:11 в края на първата част. През втория период ямболии намалиха пасива си до 8 точки след успешни акции на Алонзо Кембъл, Константин Тошков и Дарин Иванов, но гостите отново си върнаха двуцифрения аванс чрез Мартин Сотиров, Джордан Бърнс и Обина Олека за 44:31. След паузата въпреки усилията на Джеремая Пейдж и Тадж Ридли, Берое направи преднината си 20 точки чрез Седариан Рейнс, Антон Кук и Дамян Минков, което се оказа достатъчно за успеха му.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 март Берое ще гостува на Спартак Плевен, а ден по-късно Ямбол ще приеме Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани