5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияБезгрешен Павлин Иванов в края върна Балкан на верния път в НБЛ...

Безгрешен Павлин Иванов в края върна Балкан на верния път в НБЛ (видео)

Ботевградчани заличиха пасив от 17 точки, за да спечелят срещу Черноморец

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан достигна до 18-та победа в НБЛ през 2022/2023. В своята „Арена Ботевград“ тимът на Петър Златанович обърна Черноморец с 92:88 в мач от 28 кръг в родния елит. „Зелените“ имат в актива си и 7 загуби, с което се нареждат на второ място в класирането, докато бургазлии са трети с 16 успеха и 10 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Мануел Суарес остави срещу името си в статистиката за Балкан 23 точки и 8 борби. Димитър Димитров добави 18 и 7 борби. Павлин Иванов се отчете със 17 точки. Пол Джаксън приключи с 16 и 8 асистенции.

Георги Боянов бе най-добър за Черноморец с 22 точки и 5 борби. Джордан Тъкър се разписа с 19 и 6 борби. С по 15 точки останаха Мунис Туту (8 борби, 5 асистенции) и Макол Моайен (14 борби).

КЛЮЧЪТ: Бургазлии стигнаха до двуцифрен аванс още през първото полувреме и чрез Георги Боянов, Джордан Тъкър, Мунис Туту и Макол Моайен фиксираха 44:31 в своя полза след края му. След паузата преднината на гостите стана 17 точки, но Балкан не бе готов да се откаже и чрез Димитър Димитров, Мануел Суарес и Пол Джаксън се доближи на 5 точки за 59:64. През последните 10 минути Денг Адел даде лидерството на „зелените“ с тройка за 71:68, но Георги Боянов отново бе на точното място за 74:71 в полза на „акулите“. От другата страна Димитър Димитров и Павлин Иванов сториха същото за 83:80 за Балкан, но Джордан Тъкър отново върна интригата с три успешни наказателни удара за 83:83 1.12 мин. преди сирената. Надлъгването продължи, но Павлин Иванов не трепна от фаул линията 7 поредни пъти в последните 13 секунди и остави радостта от победата в лагера на шампионите.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 април Балкан ще гостува на Ямбол, докато Черноморец ще почива в следващия кръг в НБЛ. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани