10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаБарса се пребори с Баскония в испанския дуел на седмицата в Евролигата...

Барса се пребори с Баскония в испанския дуел на седмицата в Евролигата (видео)

13-ти успех за каталунците в турнира на богатите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона се върна на верния път в Евролигата с 13-тия си успех този сезон. Селекцията на Шарунас Ясикевичус се наложи над Баскония с 85:78 при визитата си във Витория в испанския дуел на 20 кръг в турнира на богатите. Каталунците имат в актива си и 7 загуби, което ги поставя на трето място в класирането, докато отборът на Хуан Пенароя е с баланс от 11-9 на деветата позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Миротич се отчете с 15 точки и 6 борби за Барселона. Рокас Йокубайтис добави 13. Томаш Саторански завърши с 11 точки.

Тадас Седекерскис бе най-резултатен за Баскония с 16 точки и 6 борби. Доутън Холмс вкара 12. Рокас Гиедрайтис остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Гостите доминираха под двата ринга, след като овладяха общо 40 срещу 25 за борби за Баскония. Освен това, домакините, които разчитат много на стрелбата от тройката и са отборът с най-много точни стрелби от далечно разстояние в Евролигата, финишираха с успеваемост от тази позиция 28.6% (8/28).

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 януари Барселона ще гостува на Реал Мадрид в баскетболното „Ел Класико“ в Евролигата, докато ден по-късно Баскония ще приеме Анадолу Ефес.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани