7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияБалкан с първи успех над Берое през сезона в НБЛ

Балкан с първи успех над Берое през сезона в НБЛ

Ботевградчани прекъснаха серия от две поредни загуби от този съперник в шампионата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан прекъсна серия от две поредни загуби от Берое в НБЛ, записвайки първа победа над този съперник през 2020/2021. В своята „Арена Ботевград“ полуфиналистът от последното издание на Купата на България фиксира 106:84 в мач от 21 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Тауан Ейджи не взе участие в срещата за Балкан. В негово отсъствие Дарко Балабан отбеляза 24 точки плюс 7 борби. Димитър Димитров се отчете с 19 и 5 борби. Станимир Маринов се включи от пейката с 14 точки и 6 асистенции. Крис Минков реализира 13. Сияни Чеймбърс оформи дабъл-дабъл – 12 точки и 10 асистенции. Божидар Аврамов приключи с 10 и 7 асистенции.

За Берое в този мач заради здравословни проблеми не играха Станислав Ваклинов, Николай Стоянов и Кей Джей Фейгин. От техните съотборници Кейлъб Бишъп бе най-добър с 16 точки. Джеймс Гавин и Павел Маринов добавиха по 15, като първият направи и 9 асистенции. Брейди Роуз и Седариан Рейнс останаха с по 13, като вторият грабна и 7 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойното начало Балкан излезе напред с 18:13 чрез Димитър Димитров и Дарко Балабан, но гостите от Стара Загора отговориха чрез Павел Маринов, Кейлъб Бишъп и Симеон Илиев, за да фиксират 23:22 в своя полза. През втория период и Седариан Рейнс се разигра, а преднината на старозагорци стигна 10 точки. Домакините си върнаха водачеството чрез Станимир Маринов, Крис Минков и Димитър Димитров за 47:46. Два успешни наказателни удара на Павел Маринов обаче пратиха Берое в съблекалнята с 1 точка напред за 48:47.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Надлъгването продължи и през третия период преди ботевградчани да обърнат и да стигнат до 72:59 чрез Божидар Аврамов, Димитър Димитров и Станимир Маринов. Павел Маринов и Кейлъб Бишъп държаха Берое в двубоя, поставяйки на таблото 65:76. През последната четвърт момчетата на Йовица Арсич не изпуснаха инициативата и стигнаха до победата.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Балкан има баланс от 14-5 и се изкачи втори в подреждането, докато старозагорци са четвърти с 9 успеха и 10 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: От 23 до 25 март Балкан ще бъде домакин на „балон“ от Топ 16 във ФИБА Къп, в който българският тим ще спори с Фрибург във вторник. На 27 март пък Берое ще се изправи срещу Академик Пловдив у дома в среща от НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани