12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБалкан с обрат в серията с ЦСКА на полуфиналите в НБЛ за...

Балкан с обрат в серията с ЦСКА на полуфиналите в НБЛ за 2-1 (видео)

Втори пореден успех за ботевградчани във втория етап на елиминациите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан регистрира втора поредна победа в полуфиналите на НБЛ. Отборът на Петър Златанович се наложи над ЦСКА с 85:70 като гост, за да поведе с 2-1 успеха в серията от втория етап на плейофите в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Пол Джаксън се отчете с 21 точки за Балкан. Денг Адел добави 17 и 5 борби. Павлин Иванов се разписа с 15 точки и 8 асистенции. Христо Захариев вкара 14. Мануел Суарес приключи с 12 и 5 борби.

Брандън Йънг бе най-резултатен за ЦСКА с 20 точки. Таменанг Чо финишира с 12 и 7 борби. Зейн Ноулс остана с 11 точки и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата отбора си размениха по една четвърт през първото полувреме. Първата бе за Балкан, който излезе напред с 27:21 след силна игра на Денг Адел и Христо Захариев. Вторият период ЦСКА обърна чрез Брандън Йънг, Таменанг Чо и Зейн Ноулс за 38:37. Все пак Пол Джаксън върна лидерството на „зелените“ за 41:40 на голямата почивка след успешен наказателен удар.

След паузата „зелените“ направиха серия от 11-2, дело на Павлин Иванов, Мануел Суарес и Пол Джаксън, за да стигнат до 52:42 в своя полза. „Червените“ отвърнаха чрез Брандън Йънг, Таменанг Чо и Зейн Ноулс за 51:54, но Пол Джаксън и Павлин Иванов върнаха двуцифрения аванс на гостите след 63:53. Тройка на Брандън Йънг намали пасива на ЦСКА до 7 точки, но Пол Джаксън фиксира 65:56 в края на третата четвърт. В последните 10 минути Балкан започна с 10-2 след успешни акции на Денг Адел, Христо Захариев и Павлин Иванов за преднина от 17 точки, с което достигна до крайното 85:70 в своя полза.

КАКВО СЕ ПРЕДСТОИ: Играе се до три успеха от пет двубоя. Четвъртият мач от серията между двата тима ще бъде на 19 май (петък) от 19.00 ч. отново в зала „ЦСКА“.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани