10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориСериозна премия за националите след класирането на Евробаскет 2022

Сериозна премия за националите след класирането на Евробаскет 2022

100 000 лв. ще си разпределят играчи и щаб

Сериозна премия ще получи българският национален отбор след класирането си на Евробаскет 2022. Сумата ще бъде 100 000 лв., като тя ще бъде разпределена между треньорския щаб и баскетболистите, които осигуриха място на страната ни на шампионат на Стария континент за първи път от 2011 г. насам.

Сумата е такава, каквато може да си позволи федерацията. Смятам, че е адекватна. Всички те абсолютно я заслужават. В бъдеще се надявам да има и още по-големи успехи. Всички знаете, че когато се полагат усилия и се работи, трябва да има и награда. В двубоя с Франция в Ботевград напълниха душите на хората. Сега искам да си пожелаем да имаме възможността тези неща да се случват в бъдеще”, заяви президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков по време на днешната пресконференция в Пресклуб България, а след това потвърди и размера на бонуса.

Управителният съвет счете за необходимо тази премия да бъде дадена на отбора. С министър Кралев не сме говорили на финансова тема, ние имаме бюджетна рамка за тази година, която включваше и включва това събитие. Ако трябва да говорим за европейското първенство, то е догодина. За него ще има друга рамка. Това е един хубав успех, но сега очакванията са по-високи. Трябва да се настроим за един друг вид работа. Трябва така да направим нещата, че да постигнем това, което се иска от нас”, добави президентът на федерацията.

В цяла Европа прозорците са тези, които са дадени. Дори да спрем първенството 15-20 дни по-рано, ако имаме четирима души, които играят в чужбина, няма да можем да ги използваме. Треньорът може да каже дали това може да бъде пълноценно. Сега обстановката е друга”, каза още Георги Глушков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани