7.9 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоЕвропаБалкан и Черноморец във ФИБА Къп през новия сезон

Балкан и Черноморец във ФИБА Къп през новия сезон

Шампионите ще се включат в редовния сезон, докато бургазлии ще започнат от квалификациите

Два български отбора са подали подали заявки за участие във ФИБА Къп. Това са шампионът на България Балкан и сребърният медалист от родния елит за 2022/2023 Черноморец.

Балкан, който се отказа от Шампионската лига, ще се включи директно в редовния сезон на ФИБА Къп. В него ще бъдат още 12 тима, сред които Нимбурк, Билбао, Гравлен, Алба Фехервар, Апоел Галил Елион, Лайден, Анвил, Сибиу, в чиито редици ще бъде Йордан Минчев, както и Бахчешехир и Спортинг.

Бургазлии, които ще дебютират във ФИБА Къп, са в урна 2 преди жребия за квалификациите, заедно с Трепча, Ямтланд, Бней Ерцлия, Рапид Букурещ, Маниса, Рощок.

От 3 до 5 октомври ще се проведат седем квалификационни турнира, като победителите от всеки турнир ще продължат в редовния сезон във ФИБА Къп, който е увеличен за 2023/2024. Общо 40 състава ще бъдат разделени в 10 групи от по четири. 20 от тях ще бъдат от квалификациите в Шампионската лига.

Жребият за новия сезон във ФИБА Къп ще бъде на 8 август в Мюнхен (Германия). Тогава ще станат ясни както тимовете за квалификационните турнири, така и разпределението в групите за редовния сезон.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани