11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияБез бараж в регион Запад на ББЛ А група

Без бараж в регион Запад на ББЛ А група

Очаква се шампионатът да започне през октомври

Една промяна претърпя първенството на ББЛ А група в регион Запад преди началото на новия сезон. Баражът, който бе предвиден за запълване на последното място в шампионата, няма да се състои.

Първоначално общо 13 отбора бяха подали заявка за участие в региона – с един повече от максималната бройка. По тази причина двата нови тима Видабаскет и Ботев 2012 Враца трябваше да играят през септември за определяне на последния участник.

Междувременно обаче стана ясно, че съставът на Левски София 2022, който бе подал заявка, в крайна сметка няма да участва през новия сезон. С това отборите остават 12 и вече няма необходимост от провеждането на бараж.

Така през новия сезон в регион Запад на ББЛ А група ще участват тимове от общо осем града – София (Енигма Фойерверк, Микс, Фаб Файв, ЦСКА -2, Волтрон), Перник (Миньор 2015), Враца (Ботев 2012), Дупница (Политехника), Сандански (Спартак), Видин (Видабаскет), Ботевград (Балкан -2) и Своге (Спортист 1959).

Очаква се шампионатът да започне през октомври.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани