12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБалкан гласува доверие на Петър Златанович за треньор

Балкан гласува доверие на Петър Златанович за треньор

Сръбският наставник е познат в Ботевград като помощник на Небойша Видич

Балкан вече има нов треньор. От клуба обявиха, че ще гласуват доверие за тази позиция на Петър Златанович, който е познато име в Ботевград. Той ще работи заедно с друг сръбски специалист – Йован Попович. Последният има сериозна кариера, като много години, освен в Сърбия, работи и с отбори от Русия.

Роденият в Лесковац Петър Златанович е бивш помощник в щабовете на Небойша Видич при “зелените”. Като асистент с Балкан той има две шампионски титли – от 2018/2019 и от миналия сезон.

За първи път Петър Златанович пристига в Ботевград през 2016 г. През 2020 г. води юношеската формация до 19 г. от школата на клуба. Тази година той бе в руския Автодор, където отново помагаше на Небойша Видич.

Петър Златанович изгледа един мач на Балкан в НБЛ. 34-годишният треньор бе на трибуните в “Арена Ботевград” при победата на шампионите над Академик Пловдив с 89:59 преди няколко дни.

Очаква се Петър Златанович да дебютира начело на Балкан още тази събота. На 17 декември “зелените” ще приемат Спартак Плевен от двубой от 11 кръг в родния елит. Срещата ще се играе в зала “Георги Христов” от 19.00 ч.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани