11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБалкан взе дуела срещу ЦСКА и мястото в Топ 4 в НБЛ

Балкан взе дуела срещу ЦСКА и мястото в Топ 4 в НБЛ

13-ти успех за "зелените" в шампионата през 2023/2024

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан спечели директната битка за четвъртото място в НБЛ кръг преди края на втория етап. Момчетата на Небойша Кнежевич се справиха със съпротивата на ЦСКА с 88:78 като гости в последен мач от 21 кръг в мъжкия ни елит.

И ОЩЕ: Ботевградчани са с баланс от 13-8 и са четвърти в класирането, докато столичани имат 12 победи и 9 загуби и са пети.

НАЙ-ДОБРИ: Йордан Минчев завърши с 22 точки и 7 борби за Балкан. Сюприйм Хана добави 14 и 5 асистенции. Илиян Пищиков се отчете с 13 точки. Димитър Димитров вкара 12 плюс 9 борби и 5 асистенции.

Александър Радукич бе най-добър за ЦСКА с 21 точки и 14 борби за дабъл-дабъл. Георги Боянов регистрира 20 и 8 борби. Венцислав Петков финишира с 15 точки, 5 борби и 9 асистенции. Виктор Гергов остана с 12 и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: След равностойни първи 10 минути шампионите постепенно стигнаха до двуцифрен аванс, водени от Йордан Минчев, Майки Диксън, Николай Грозев и Сюприйм Хана, за 42:31. ЦСКА отвърна чрез Георги Боянов и Виктор Гергов, за да намали до 6 точки, но Йордан Минчев постави на таблото 49:41 за „зелените“ на голямата почивка.

След паузата „червените“ се вдигнаха и чрез Георги Боянов, Виктор Гергов, Венцислав Петков и Александър Радукич обърнаха за 54:51. Димитър Димитров, Мартин Сотиров, Йордан Минчев и Майки Диксън върнаха лидерството на Балкан за 63:60. В последната четвърт Илиян Пищиков, Йордан Минчев и Мартин Сотиров направиха отново преднината на гостите 11 точки, но ЦСКА не се отказа и чрез Васил Бачев, Виктор Гергов, Александър Радукич и Георги Боянов сведе пасива си до 5 точки. В края Йордан Минчев, Сюприйм Хана и Илиян Пищиков оформиха 88:78 в полза на своя тим.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 февруари Балкан ще бъде домакин на Академик Пловдив, докато същия ден ЦСКА ще има визита на Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани