7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаБалканската лига дисквалифицира Левски

Балканската лига дисквалифицира Левски

Столичани са наказани със служебни загуби за мачовете си срещу Пея и Башкими

Левски няма да продължи своето участие в Балканската лига през този сезон. „Сините“ са дисквалифицирани, обявиха от официалния сайт на турнира.

До отстраняването на Левски се стига, след като столичани са отказали да пътуват за мачовете си в надпреварата без чуждестранните си играчи, картотекирани в състава. Това е против правилата на състезанието. Новината бе обявена от спортния директор на Балканската лига Шай Щрикс.

Миналата седмица съставът на Димитър Ангелов трябваше да гостува на Башкими и Пея, но не пътува до Косово, позовавайки се на своето участие в турнира за Купата на България. В резултат на това тимът от София е дисквалифициран, като е наказан с две служебни загуби от по 0-20 и ще бъде санкциониран финансово. Българите се намират на последното място в класирането с една победа и седем загуби.

Същата съдба последва и Башкими, който няма да довърши сезона. Косоварите също не са изпълнили своите задължения. От клуба изтъкват като причина невъзможността да играят по план своите международни мачове. Отборът от Призрен е шести в подреждането с два успеха и шест поражения.

По този начин сезонът в Балканската лига ще завърши с четири отбора. Това са българският Берое, израелският Апоел Беер Шева, косовският Пея и черногорският Милениум. До края на редовния сезон остават още два мача.

Финалната четворка ще се състои от 28 до 30 април. Домакинът на заключителната фаза ще бъде обявен в първата седмица на следващия месец.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани