19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориНационалките до 20 г. не издържаха в края срещу Хърватия (видео)

Националките до 20 г. не издържаха в края срещу Хърватия (видео)

Второ поредно поражение за тима ни на европейското в Румъния

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за жени до 20 г. претърпя второ поредно поражение на европейското първенство, Дивизия Б, в Румъния. В Крайова селекцията на Маргарита Маринкова загуби от Хърватия със 71:77 в първия си мач от група F или от тези за разпределение на местата от 9-то до 17-то в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Виктория Иванова завърши с 25 точки за България плюс 7 борби и 5 асистенции. Илияна Георгиева бе близо до дабъл-дабъл – 14 и 9 борби. Микаела Дамянова се отчете с 11 точки.

Вивиен Неясмич бе най-резултатна за Хърватия с 28 точки и 8 борби. Хана Мухл регистрира 20, 7 борби и 8 асистенции. Ника Робек стигна до двойните показатели – 10 точки и 12 борби.

КЛЮЧЪТ: Националките до 20 г. изоставаха с 3 точки в началото на последната четвърт, но не се отказаха и обърнаха за 71:65 чрез Илияна Георгиева, Раня Абурая и Виктория Иванова. Хърватия обаче се вдигна на финален щурм и чрез Вивиен Неясмич, Хана Мухл и Ника Робек си върна лидерството и стигна до успеха с крайното 77:71.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (4 август) от 20.30 ч. жените до 20 г. ще играят срещу Косово. 

СТАТИСТИКА ОТ ХЪРВАТИЯ 20 – БЪЛГАРИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани