19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаАржентинска вълна заля Белград (видео)

Аржентинска вълна заля Белград (видео)

Лука Вилдоса блести за Цървена Звезда в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Аржентински рецитал видяха в Белград по време на двубоя от 13 кръг в Евролигата. Виновникът за това бе баскетболистът на Цървена Звезда Лука Вилдоса, който изведе своя тим до победа над Жалгирис със 77:73. Това бе шести пореден успех за сръбския гранд в турнира, откакто на пейката му седна Душко Иванович. Така съставът на черногорския специалист вече е на девета позиция в класирането с баланс от 7-6, докато литовците са 11-ти с 6 успеха и 7 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Националът на Аржентина Лука Вилдоса нямаше спиране за Цървена Звезда и наниза 27 точки, от които 4 тройки, плюс 4 откраднати топки. Силното представяне на домакините бе допълнено от Неманя Недович, който отбеляза 21.

„Ние никога не се отказваме. Продължаваме да работим. Това беше отборна победа. Чувствам любовта на феновете и ги обичам“, сподели Лука Вилдоса след срещата.

За Жалгирис Кийнън Еванс се разписа с 18 точки и 8 борби. С по 14 останаха Кевариус Хейс и Едгарас Улановас.

КЛЮЧЪТ: Кийнън Еванс започна силно и изведе гостите до аванс от 8 точки в края на първата част. Нещата обаче се обърнаха след прекъсване на Душко Иванович, като след него Цървена Звезда направи серия от 10-0, в която дейно участие имаше Лука Вилдоса, а на почивката преднината на Жалгирис бе намалена до 1 точка.

Надлъгването продължи и след паузата, като Кийнън Еванс продължи да дърпа конците в играта на своя тим, докато от другата страна дуото Лука Вилдоса и Неманя Недович не срещаше отпор. Най-важна обаче се оказа защитата, за която заслуга имаше и Вилдоса, който открадна една топка в последните секунди, а Звезда излезе напред със 75:73, което се оказа ключово.

И ОЩЕ: Феновете на Цървена Звезда скандираха „Аржентина, Аржентина“ в последните секунди на двубоя.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 декември Цървена Звезда ще спори с Армани Милано, докато същия ден Жалгирис ще приеме Реал Мадрид.

СТАТИСТИКА ОТ ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА – ЖАЛГИРИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани