13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБААндрю Уигинс доближи Голдън Стейт до титлата в НБА (видео)

Андрю Уигинс доближи Голдън Стейт до титлата в НБА (видео)

Уориърс поведоха в серията с Бостън с 3-2 победи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт се доближи на крачка от титлата в НБА. Пред своята публика в „Чейс сентър“ момчетата на Стив Кър отказаха Бостън със 104:94, за да излязат напред с 3-2 победи във финалната серия в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Андрю Уигинс, който е близо до първото злато в кариерата си в лигатa, даде искрата на Голдън Стейт с дабъл-дабъл от 26 точки и 13 борби. Клей Томпсън добави 21. Стеф Къри приключи с 16 точки и 8 асистенции.

Джейсън Тейтъм бе най-добър за Бостън и също стигна до двойните показатели – 27 точки и 10 борби. Маркъс Смарт се отчете с 20. Джейлън Браун остана с 18 точки и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Уориърс стигнаха до аванс от 14 точки на голямата почивка след 39:51, но Бостън не се отказа и през третия период наниза 8 поредни тройки, за да се върне в двубоя. Ал Хорфърд изведе Селтикс напред с 58:57 6.28 преди края на частта. Домакините отвърнаха чрез Стеф Къри, Клей Томпсън и Джордан Пул, за да вземат отново лидерството за 75:74. През последната четвърт Голдън Стейт направи преднината си отново двуцифрена, воден от Андрю Уигинс, като до края не я изпусна.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Голдън Стейт може да стане шампион в НБА за седми път в историята си на 17 юни, при визитата си в Бостън.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани