7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияАмерикански гард продължава селекцията в Балкан (видео)

Американски гард продължава селекцията в Балкан (видео)

Калил Дюкс ще се присъедини към отбора на Небойша Видич

Балкан привлече второ чуждестранно попълнение за новия сезон. За ботевградчани ще се изявява американският гард Калил Дюкс, съобщават от клуба.

Роден е 17 май 1995 г. Висок в 182 см., играе на позиция 1. Завършва университета Ниагара през 2018 г. със средно по 20.9 точки, 2.1 борби и 3.2 асистенции, което му носи наградата за Играч на годината в конференция MAAC и редица други отличия. Той поставя рекорд в своя университет с 91.4%. успеваемост от линията за изпълнение на наказателни удари.

Професионалната кариера на американеца започва в руския Иркут, а след това преминава през немския Хамбург и полския Варшава. През последния сезон той е част от турския Сампунспор.

В южната ни съседка Калил Дюкс има средни показатели от 18.6 точки, 2.8 борби и 4.1 асистенции в общо 42 мача. Реализатор №1 на отбора си, който извежда до първи финал в турското първенство. 

Вижте го сами:

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани