20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияАлекс Симеонов: Не смятам, че това ще продължава така, ще си вземем...

Алекс Симеонов: Не смятам, че това ще продължава така, ще си вземем поуки

Бъдещето е пред нас, каза още крилото на ЦСКА

Да ви кажа честно нещата са много. Отборът реално погледнато е професионален от изключително малко време. Контузията на Брандън Йънг за нас е ключова, защото той е 50% от тима. Неговото присъствие вкарва организация в нашия отбор, заедно с класата му, която не мисля, че трябва да се коментира. Ако не се беше контузил, той щеше да бъде един от най-добрите в първенството и все още може да бъде. Надявам се да се възстанови по-бързо“, каза баскетболистът на ЦСКА Алекс Симеонов след загубата от Спартак с 65:91 на старта на сезона в НБЛ.

Вихрен Спартак развали завръщането на ЦСКА в НБЛ

„Реално погледнато ние се върнахме от националния отбор и веднага започнахме подготовка. Тя се забави, имахме нашите проблеми в тима – вируси, контузии, болежки, това, че съставът е абсолютно нов, все още се напасваме, има много млади момчета, които тепърва навлизат в професионалния баскетбол. Това е реалността към момента. В Спартак са заедно от много време, много качествен отбор. Привлякоха и Цветомир Чернокожев, и Барет Бенсън, добре окомплектовани са, силен тим. Ако се върна на миналата година, това, което ме питаха – каква е тайната на Рилски, ние бяхме заедно много време. Нямаше нужда от комбинация, за да играем добре и да си взаимодействаме. Това са нещата, все пак това е първи мач. Малко или много имаше еуфория. Видяха се и многото грешки. Взимаха ни топката на центъра, изключително агресия, те играха с някаква идея, ние бяхме хаотични на моменти. Имаше хубави проблясъци и намалявахме, но след това те отговаряха. Така че хубавото е, че всички са здрави. Бъдещето е пред нас„, добави крилото на „червените“, който се отчете с 13 точки при завръщането им в мъжкия елит след 13-годишна пауза.

Надявам се скоро да се върнат Виктор Гергов и Виктор Маргаритов. Двамата имаха здравословни проблеми. С тях ще се удължи малко ротацията. Когато се върнат, те трябва да се включат към нашите системи, то ние не ги знаем още. Има много работа за вършене. Не смятам, че това ще продължава така. Ние ще си вземем поуки, допълни националът.

„Относно разучаването на Шумен, нашият щаб е от изключителни професионалисти и те ще си свършат работата. Колкото до възстановяване, ние нямаме избор. Можем, не можем, това е нашата работа. Ще направим някакви изводи и се надявам в следващия мач е да са доста по-добре нещата„, завърши Алекс Симеонов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани