15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияАлександър Радукич с 27-25, но това не се оказа проблем за Шумен...

Александър Радукич с 27-25, но това не се оказа проблем за Шумен (видео)

"Жълто-зелените" със седма победа в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Шумен се върна на верния път в НБЛ. На свой терен отборът на Янко Янков издържа срещу ЦСКА след 86:82 в първия мач от 20 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Шумен има в актива си 7 успеха и 13 поражения, с което се нарежда на седмо място в класирането на мъжкия шампионат. „Червените“ са с баланс от 12-7, но и с двубой по-малко, с което се намират на трета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Уилфрид Ликей приключи с 26 точки и 10 борби за Шумен. Ивайло Тонев също влезе в графата на играчите с дабъл-дабъл, след като регистрира 18 и 10 борби. Дейвид Ролинс се отчете с 15 точки.

Александър Радукич свърши доста работа за ЦСКА и финишира с 27 точки и 25 борби. Георги Боянов добави 21 и 11 борби. Васил Бачев остана с 14 точки.

КЛЮЧЪТ: След равностойна първа четвърт Шумен взе нещата в свои ръце и чрез Ивайло Тонев и Уилфрид Ликей излезе напред 43:39 на голямата почивка. След паузата „жълто-зелените“ увеличиха аванса си до 15 точки чрез Уилфрид Ликей, Ивайло Тонев, Дейвид Ролинс и Джъстин Кохайда, за да фиксират 69:54 в своя полза. През последните 10 минути гостите се вдигнаха и чрез Александър Радукич, Васил Бачев и Георги Боянов сведоха изоставането си до 4 точки, но Шумен издържа и спечели.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 февруари Шумен ще излезе срещу лидера в НБЛ Черноморец в Бургас, докато два дни по-късно (б.а. – на 12 февруари) ЦСКА ще играе срещу Балкан у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – ЦСКА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

7 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани