5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияАлександър Дяковски: Много тежък сезон от всякаква гледна точка

Александър Дяковски: Много тежък сезон от всякаква гледна точка

Чака ни много работа през лятото, добави наставникът на Спартак

Много тежък сезон от всякаква гледна точка. Няма смисъл да се оправдаваме, но изпратихме много тежък сезон. Ще има сериозни промени и реакции за следващия, за да може отборът да се представи по-добре. Човек израства в тежките моменти, независимо дали става въпрос за мен като треньор или за самите играчи. Точно в тях виждаш къде грешиш и какво си могъл да направиш по различен начин, за да има различни резултати. Говоря още от лятото, когато селекцията беше в процес. Извадил съм си много изводи за себе си“, коментира след края на сезона за Спартак треньорът Александър Дяковски.

В българския шампионат със сигурност има играчи, които приемат баскетбола за даденост. Когато видиш играчи на 40-годишна възраст да се раздават повече от тези, които са на 20 години, тогава нещата не се връзват. Много сериозно трябва да се помисли върху селекцията, след като стана ясно, че Цветослав Острев няма да бъде част от отбора. Там ще ни бъде основният фокус лятото. Чака ни много работа“, допълни наставникът на плевенчани.

„Има лъч светлина в школата на Спартак, особено при по-малките възрасти. Има интересни деца, които към момента са доста отдадени на баскетбола. Ако продължават по този начин, ще бъде най-естественото да бъдат част от мъжкия тим и да имаме едно ядро от наши момчета, както беше преди години. Всичко зависи от тях и най-вече от желанието им да станат баскетболисти. Има много такива случаи, в които без никакъв талант ставаш баскетболист. Аз съм един от тях, изиграх някой и друг сезон в мъжкия отбор само заради моето голямо желание да стана професионален играч“, признава Александър Дяковски.

Полуфиналите в НБЛ ще бъдат много интересни. Най-лошото е, че няма публика, надявам се за полуфиналите или финалите тя да бъде допусната в залите. Без фенове не е същото“, завърши той.

Безпогрешен Рилски на полуфинал в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани