12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Искам да спечеля финала, целта ни е да популяризираме баскетбола...

Йордан Янков: Искам да спечеля финала, целта ни е да популяризираме баскетбола в Пловдив

Знам, че ще бъдем по-спокойни и ще покажем по-добра игра, добави треньорът на Академик

Академик Пловдив се класира на финал в Delasport Балканска лига за първи път в историята си, след като победи Берое с 66:62 в полуфиналите в Холон. В спора за трофея тимът на Йордан Янков ще се изправи срещу Апоел Холон утре (29 април) от 20.00 ч., а срещата можете да наблюдавате в ефира на телевизия RING.

Изглеждаше, че това трябва да бъде лесен мач за нас и да победим Берое по този начин. Най-лошата част от него бе контузията на Симеон Илиев, пожелавам му да се възстанови по-бързо. Беше наистина труден мач. Мисля, че зрителите също могат да кажат, че не е бил най-атрактивният. Но когато залите са толкова големи е трудно за играчите и треньорите„, заяви Йордан Янков пред камерата на bTV.

Аз съм човек, който обича да се състезава и искам да спечеля финала. Основната ни цел е да рекламираме и популяризираме Академик и баскетбола в Пловдив. Колкото се може повече деца, които играят, толкова по-добре за нас. Искам да спечеля финала заради голямата реклама, която ще получим. Сигурен съм, че финалът ще бъде невероятен. Освен това знам, че ще бъдем по-спокойни и ще покажем по-добра игра, допълва наставникът на пловдивчани.

Исторически финал за Академик в Балканската лига

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани